ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

Παίζοντας στο Λαογραφικό Μουσείο της Ξυλαγανής

Παίζοντας στο Λαογραφικό Μουσείο της Ξυλαγανής.Η ομάδα έργου του OurTown συναντήθηκε πρόσφατα στο δημοτικό σχολείο της Ξυλαγάνης  για να συζητήσει τα επόμενα στάδια υλοποίησης του έργου. Βρισκόμαστε στο στάδιο της διαδικασίας με την οποία μπορούμε να προσθέσουμε πολλαπλές προκλήσεις με τον ίδιο κωδικόQR και να συνδέσουμε τον κώδικα αυτό σε μια γεωγραφική τοποθεσία χρησιμοποιώντας τους χάρτες Google. Κάθε φορά που ο χρήστης σαρώνει τον ίδιο κώδικα, θα παρουσιαζεται μια διαφορετική πρόκληση - παιχνίδι.Το επόμενο βήμα είναι να συνεχίσουμενα δημιουργούμε μια σειρά από προκλήσεις και να τις συνδέσουμε με τους κώδικες. 

Τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης η ομάδα επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο της Ξυλαγανής, ένα όμορφο παλιό μύλο που είχε δοθεί στους κατοίκους της πόλης. Η συλλογή αποτελείται από αντικείμενα και φωτογραφίες τα οποία είναι δωρεά από τοπικές οικογένειες, και αναδεικνύουν την ιστορία της μετανάστευσης αυτών των οικογενειών, των παραδόσεων, των εθιμων, της επαγγελματικής και κοινωνικής τους ζωής. Τα εκθέματα θα συνοδεύονται ανά θεματικές ενότητες από κώδικες QR με προκλήσεις - παιχνίδια για τους μαθητές που σχετίζονται άμεσα με τον πολιτισμό και την ιστορία τους μέσα στο μουσείο.

Θα συνεργαστούμε στενά με τα τοπικά σχολεία και τις κοινοτικές ομάδες, έτσι εάν έχετε μια ιδέα για μια σειρά δραστηριοτήτων που συνδέονται με συγκεκριμένα μέρη και ομάδες στην πόλη σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου